🎂🥂 25 ÉVES A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület!

Emlékszem, hogy mi is milyen lázasan készülődtünk idén tavasszal a 25 éves évfordulónkra.
Nagy öröm, büszkeség és hihetetlen kitartás áll mögöttünk, s minden olyan civil szervezet mögött, akik kitartóan és állhatatosan végzik a tevékenységüket.

A 25 év nagyon sok mindenre megtanított. Egészen biztos, hogy az alakulásunk évében még nem ismertük a ‘sereget’, mint ahogy ők sem bennünket. Azonban ahogy teltek az évek, úgy sodort egymás mellé bennünket is – talán – az ifjúsági munka.

Rita Kandikoék a nemzetközi ifjúsági munkában járnak az élen, így ezen a területen kaptunk megszámolhatatlan segítséget, útmutatást és lehetőséget.
Általuk, velük mehettünk nemzetközi cserékre Hollandiába, Dániába, Ausztriába, Olaszországba, Szerbiába és Franciaországba több alkalommal Franciaországba.

Fiataljainknak is volt lehetőségük rövidebb és hosszabb ideig önkénteskedni Európában, így Finnországba Kristóf Monostori, Imre Brosch és Zoltan Kulhanek tölthettek pár hetet, ahonnan Imi és Zoli a Manóút ötletét is magukkal hozták.

S volt lehetőségünk Portugáliába is egy évre Kristófot küldeni, aki azóta az egyetemi Erasmus programmal is újra ezt az országot választotta, s jelenleg is odakint tevékenykedik.

Szakmai közösséget is életre hívott Rita Diagonál Magyarország néven. Ezzel a formációval is nagyon sok tapasztalatot szerezhettünk, s ez által formálódott még szorosabbá a kapcsolatunk civil szervezetekkel.

Nagyon örülünk, hogy ezt a szép évfordulót is együtt tölthettünk, egy kicsit újra osztozhattunk az ünnepetekben és örömötökben.
Jó volt újra találkozni civil barátokkal, szakemberekkel, alkalom volt információk megosztására és egy kis közös poharazgatásra is.

Ölveczky Gábor kalligrafikus által készített Ryan Haliday idézettel ajándékoztuk meg a szervezetet. Mi ezt az idézetet adjuk azoknak az önkénteseinknek, akik az adott évben az kimagaslóan segítették a szervezetünk tevékenységeit, s úgy gondoltuk, hogy ki már érdemelné meg ebben az évben a leginkább ezt az idézetet, mint a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület Nagyvázsonyban.

Isten éltessen benneteket Nagyvázsonyban, legyetek büszkék az elmúlt 25 évre és további erőt, kitartást kívánunk az előttünk álló 25 évre is!