🍏🍎 ALMA VOLT A SLÁGER!

Zalaegerszeg-Botfán, ahol az elmúlt hét végén találkoztak a Kárpát-medencei gyümölcsész hálózat tagjai.

Kétszeresen is nagy volt a megtiszteltetés azzal, hogy meghívást kaptunk mi is.
Egyrészt Zaja Péter hálózati visszatekintésében öröm volt visszanézni és visszagondolni Ötvösné Horváth Gyöngyi által kezdeményezett és szervezett országos találkozóra, amit 2014-ben már itt, a Mag-házban valósítottak meg. Ez volt az az alkalom, amikor a Szent Pál-szigeti ártéri gyümölcsös felmérése megindult, s a régi fafajták beazonosítása is megtörtént.
Igaz, egy kicsit homályos a fotó, de mindenképpen be akartuk tenni, így és itt is emlékezve Gyöngyös állhatatos tevékenységére.

Másrészt pedig Lázár Péter a találkozó szervezője merész elgondolása volt, hogy a nyáron a Közösségfejlesztők Egyesülete projektjében Telkibányán kipróbált Hackaton módszerét ebben a körben is megmerítsük. Ebben a munkában Boda Kitti közösségfejlesztőé volt az oroszlánrész, akit Mészáros Zsuzsanna és Éva Monostori segítettek.
A feladat és az izgalom is nagy volt, de megérte.

Persze a találkozó fókusza nem ránk, hanem magukra a hálózati tagokra összpontosult, így a hét végén több nagyon érdekes előadást hallhattunk, a piactéren saját termékek és termények kerültek cserére, vagy értékesítésre, melyekből a batyus reggeliken mindenki maga kedvére kóstolgathatott is.

Kívülállóként azt tapasztaltam, hogy az alma volt a sláger ezen a találkozón. Előadások, almalevek, facsemeték, kiállítási és kóstolási termékek, beazonosításra váró gyümölcsök adták a vezérfonalát a 3 napnak. Természetesen kapott szerepet más gyümölcsfajta és gazdálkodási mód is, s a szünetekben, kirándulásokon is nagyon sok tapasztalat cserélt gazdát.

Köszönjük a lehetőséget, igazán testi-lelki építő hétvége volt.