Élelmiszerbank, az utolsó osztás

Élelmiszerosztás

Véget ért az élelmiszermentés

Nehéz időszakhoz érkeztünk ismét. Minden folyamatosan változik, a változások intenzívek és gyakorta kiszámíthatatlanok. Ebben a világban és közegben tudtunk négy évet együtt gondolkodni, tenni a dolgunkat, menteni az élelmiszert, s adományozni az arra szorulóknak.
Sajnos a nyár végére már láthatóvá vált, hogy Komárom Város kihátrálása az együttműködésből hosszú távon nem tudja biztosítani számunkra e nemes feladatnak a folytatását. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, valamint a komáromi TESCO Áruházzal való együttműködésünk 2020. november 27-én végéhez ért.
Az elmúlt időszakban 1060 munkanapon, 40 ünnepnapon, 40 önkéntessel, 5.500 órában 172.250kg élelmiszert vettünk át és továbbítottuk a családoknak. Megközelítőleg 90 családdal 550 fővel volt kapcsolatunk, akiknek az adomány 114.462.000Ft megtakarítást jelentett.
Az élelmiszer mellett az egyéb adományok (játékok, konyhai eszközök, ruhák stb.) mind nagy segítséget jelentettek Komárom és vonzáskörzetében élőknek. Szomorúan vesszük tudomásul, hogy szervezetünk életében lezárult egy szakasz, ám az elmúlt 4 év nem múlt el nyomtalanul.
A lezárásban nem azt fájlaljuk, hogy a szervezeti támogatást tagadja meg városunk önkormányzata, hanem azt, hogy az itt segített több mint 140 család közel 550 fővel elesik a napi élelmiszer adománytól, s a kiosztható élelmiszer így nem kerül megmentésre, megy hulladéknak