Részvétel Hete 2020 Cselekedj a méltó megélhetésért!

Civil Kollégium Alapítvány

A Részvétel Hete programsorozaton keresztül a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében 2005 óta civil szervezetek tucatjai mozdulnak meg együtt, hogy a társadalmi részvétel fontosságára és saját ügyeikre felhívják a figyelmet. 2020-ban ez egy kicsit másképpen alakul – ahogy azt az élet számos területén már szinte megszokhattuk. Idén nem tudunk közös események szervezésére buzdítani, és ezen keresztül ünnepelni az aktív állampolgárságot. De most is képesek vagyunk közösen cselekedni!
A Részvétel Hetén 2020-ban azzal foglalkozunk, hogy sok százezer ember számára váltak még elérhetetlenebbé a méltó megélhetés feltételei. Sokaknak megszűnt a munkája és bizonytalanná vált a jövedelme. Füstbe mentek a boldogulásával kapcsolatos tervei, nehezebbé vált a mindennapi élete, de a legnagyobb teher a bizonytalanság, ami az élet számos területén minket körbevesz.

Arra kérünk téged, hogy segíts te is felhívni az emberek és a döntéshozók figyelmét a következő problémákra:

Nagyobb anyagi biztonságra van szüksége az állampolgároknak, a családoknak!
Duplázzuk meg a családi pótlékot!

Települések tucatjain rossz a hiteles információkhoz való hozzáférés, a járvány megelőzésével és kezelésével kapcsolatos egészségügyi tudáshoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférés.
Segítsd, hogy a legkisebb települések is naprakész és releváns információkhoz jussanak a válság és a járvány kezelésével kapcsolatban, és időben tudjanak segítséget kérni!

A tavaszi időszakban megtapasztalhattuk, hogy a digitális oktatás feltételei nincsenek meg mindenhol. Sem eszközhöz, sem internethez nincs hozzáférése minden családnak!
Legyen hozzáférése minden gyereknek a digitális oktatáshoz!

A járványügyi tapasztalatok megmutatták, hogy a szociális ellátásban részesülők közül az idősek otthonában, a hajléktalan szállókon, a családok átmeneti otthonaiban lakók számára a vírus megjelenése az intézményeikben nagyon nagy kockázatot jelent!
Jobb munkakörülményeket a szociális intézményekben dolgozóknak, több eszközt a vírusvédelemre és gyakoribb államilag elrendelt szűrést a dolgozók és a bentlakók számára!

Kövesd honlapunkat és FB oldalunkat, csatlakozz a felhívásainkhoz és cselekedj velünk!
Október elején részletes információkat küldünk, hogy melyik ügyet hogyan támogathatod. Amennyiben saját kezdeményezésed van a méltó megélhetés témájában, kérlek írj nekünk a balintmoni@cka.hu címre.

Civil Kollégium Alapítvány
https://www.cka.hu