Egyenlő Bánásmód Hatóságához fordultunk

Egyenlő Bánásmód Hatóság

A Mag-házban működő civil szervezetek nevében az Élettér Egyesület az Egyenlő Bánásmód Hatóságához (EBH) fordult ez év márciusában Komárom Város Önkormányzata és dr. Molnár Attila polgármesterrel szemben.
Kérelmünket az egyesületeket érintő politikai vagy más vélemény által közvetett érintettségben nyújtottuk be. Ennek indoka a szervezetek önkormányzati és egyéb állami támogatásainak megakadályozása, illetve hátrányos megkülönböztetése, a helyi támogatási rendszerből és nyilvánosságból való kizárása, melynek alapja, hogy az egyesületünk tagja, szakmai vezetője más véleménnyel él és élt állampolgári jogával, elindult az őszi helyhatósági választásokon, mint önkormányzati képviselő-jelölt.
A közel fél éves folyamat eredménye nem hozott meglepetést. Az EBH-nak ezúttal sem sikerült elfogadó határozatot hoznia Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény j) pontjában foglalt politikai vagy más vélemény kapcsán.
Az egyesületünknek és Komárom Város Önkormányzatának megküldött határozat, melyben az EBH-nak a beadványunkról kialakított véleménye és indoka szerepel, teljes terjedelmében itt olvasható.