ART-Tér Nyiss felénk!

ART-Tér Nyiss felénk

Nyiss felénk! – hogy mi is nyithassunk!

A komáromi Élettér Egyesület alakulásától szem előtt tartva civilként igyekszünk a társadalmi kihívásokra gyorsan úgy reagálni, hogy azzal a (civil) szektor értékrendjét emeljük, a társadalmi problémát enyhítsük. Néhány éve a civil szektor fenntarthatóságáért a társadalmi vállalkozás felé indultunk, amelyben a környezetünkben lévő hátrányos helyzetben élőknek tapasztalatot, tudást, az egyesületnek és a benne szintén hátrányos helyzetben élő munkavállalóknak pedig fizetőképesebb megélhetést biztosíthat. Ehhez ad hátteret a Komáromban 3 éve megvásárolt ingatlanunk, amelynek megnyitását idén őszre tervezzük, s amelyben saját erőforrásainkra alapozott tevékenységeket kínálunk.
Az ’étlap’ egyszerű. Alapjaiban művészeti tevékenységre építve kis műhelyek kerülnek kialakításra, amelyben megrendelésre dolgozunk. A munkát magát is hátrányban élők végzik, ám a ’javítóműhelyek’ mintájára a környéken élők is betérhetnek javítani, segíteni, tanulni. Az eredeti elképzelésünk a jelenlegi vírushelyzetre is rugalmasan reagál, hiszen hosszú távon célunk az ’ART-Tér platform’ kialakítása és működtetése, melyhez egy fizikai közösségi tér is szervesen kapcsolódik.
A szolgáltatásokhoz, a műhelyekhez az eszközeink javarészt biztosítottak. Az épület felújítása folyamatban van, a meghatározó hiányzó elem a megnyitáshoz a gázfűtés fizikai kiépítése. Erre keresünk megoldást. Első sorban a kazán, s ha kedvező ’szelet’ kapunk, akkor a szerelvények megvásárlása a célunk. Ezzel a céllal indul június 2-tól kampányunk, melyben egyrészt ’KÖVETEINK’ népszerűsítik kezdeményezésünket azzal, hogy adományokat gyűjtenek e célhoz.
Másrészt június 11-én 18 órától Európa első online Élő Adásában lehetőségünk nyílik ország, s világ elé tárni mindazt, amit itt még a várakozás izgalma alá rejtettünk.
Támogatásodat az alábbi linken teheted meg!

https://adjukossze.hu/kampany/nyiss-felenk-hogy-mi-is-nyithassunk-2020

ART-Tér Nyiss felénk