Látható tevékenységeink 1.0

Raklapbútor

Komáromi Városi Diáktanács

Volt egyszer egy Komáromi Városi Diáktanács. Majdnem 5 évig tevékenykedtünk Komáromban és más településeken.
Ezen a héten néhány emléket osztunk meg ezekből az időkből.

Raklaptáborok

2013-tól évente szervezzük meg raklaptáborunkat, melynek célja kettős. A raklapok újrahasznosításával a környezeti fenntarthatóságot segítjük, míg az elkészült alkotások, utcabútorok közterületeink hasznos díszei és használati tárgyai.
Az első évben Ácsra az ÁCSIFI-vel közösen készültek utcabútorok, ezt láthatjuk a filmben. Sajnos az ácsi bútorok már elhasználódtak, de két évig a Kastély kertet díszítették.
A következő évektől kizárólag Komárom koppánmonostori városrészre készültek tárgyak, játékok. A diáktanács feloszlását követően a Mag-ház nyári táborain gyerekek és fiatalok segítségével készültek el a kerékpárút melletti faragott padoknál a szemetes tárolók, az élő csocsópálya, a kis mászófal homokozóval, asztalok, ülőpadok és fesztiválpadok. Monostoron a postára is kihelyeztünk a padokból.
Évente javítjuk, festjük az elkészült alkotásokat, telente fedett helyen tároljuk, így biztosítjuk, hogy az eddig elkészített tárgyak hiánytalanul szolgálhatják az itt élők és az ide kirándulók kényelmét.
A raklapbútorok és a táborok megvalósításához Akács Gergely ‘Sapi’ fafaragó munkája és szakmai elhivatottsága adja az alapot és a minőséget.

Monostoron kihelyezett raklapbútorok és játékok a Mag-ház szervezeteinek tevékenysége által valósulhatott meg.

Kérjük segítse tevékenységeink népszerűsítését azzal, hogy megossza bejegyzéseinket.