🥒 UBORKASZEZON!

Uborkával nyitottuk meg az idei Kert-Konyha-Kamra táborunkat.

Az uborka az egyik olyan zöldségünk, amelynek számos jó tulajdonsága van. Hidratál, ápolja a bőrt, segít a fogyásban, antioxidánsok, ásványi anyagok és vitaminok táptalaja, s nem utolsó sorban az emésztést is segíti.

Na! Pont ezért kezdtünk az uborkával. Reggel gyorsan mindenki elkészítette a kovászos uborkáját, péntekig, a tábor zárásáig a napra és a természetre bíztuk.
Maradtak nagyobb darabok, így a mai paprikás krumpli mellé elkészítettük a saját uborkasalátánkat, amit nagy örömmel és lelkesedéssel faltunk.

Na, de ne siessünk ennyire, hiszen a délelőtt még nem telt ki az uborkával, Krisztina Kalács segítségével feldolgozhattuk a kecsketejet és sajtot készítettünk belőle. S, hogy azt is tudjuk, hogy honnan, miből származik a tej, még volt idő arra, hogy a kecskefarmot is jó alaposan megtekintsük.

Ebéd, az elmaradhatatlan fagyi és irány a Duna-part. Természetesen vittük a fényképezőt, lelkesen próbálkoztunk is, de sajna a memória kártya az nem volt benne, így aztán a délután csupán az emlékeinkben él.

Az elmúlt héten megmaradt kifliket az aszalóban kiszárítottuk, majd eldöntjük, hogy a héten mákos guba, vagy kenyérmorzsa készül belőle. Kivettük és félre tettük, most jöhetnek a fűszernövények, amiket az ART-Tér Művészeti szabadiskola és közösségi tér – Komáromban gyűjtöttünk. Az aszaló is folyamatos munkafázisban van, ebben a melegben egészen biztos, hogy érdemben innen is tudunk még szüretelni ezt meg azt.

Mára ennyi. De holnap egy új nap, amikor Agostyánba az Ökofaluban töltjük a napot.