Születésnap – elszámolás

25. születésnap

Közösségi szülinap, a közösség erejével!

25. születésnap

Május 14-én ünnepeltük közösen a születésnapunkat, melyre sok mindennel készültünk, nagyon sok barátot hívtunk vártunk.
A visszajelzések, a jelenléti ívek, a becslések alapján úgy láttuk, hogy aznap közel háromszázan voltunk részesei a közös ünnepünknek.

A Mag-ház és az azt üzemeltető szervezetek konzorciuma ünnepére, ami a Komáromi Értéktár része is.
Megpróbáltunk a 4 szervezet és a 2 közösségi tér közös ünnepére városi támogatást is igényelni, gondoljuk nem mondunk újat azzal, hogy nem jutott rá se keret, se akarat. Nem is ért váratlanul az elutasítás, így eleve nem számoltunk azzal, hogy a közvagyonból némi részesedéssel bírunk majd.

Az elmúlt években már elindultunk egy másik úton. Olyan úton, ahol a közösség erejére támaszkodunk, s ahol a lehető legtöbbet próbáljuk meg kihozni magunkból. Mármint a közösségből, abból a szeretett közegünkből, ahol valósan működő az elfogadás, a megértés, az együttműködés, az egymásért való felelősségvállalás és nem csupán a ‘haszonban’, hanem a kötelezettségekben is közösséget vállalunk.

Ezért született meg már az invitálásunkban is kérés.
Szeretettel hívtunk és vártunk mindenkit. Függetlenül attól, hogy anyagilag tud-e részt vállalni a közös együttlétünkben, vagy sem. A lehetőségét azonban megadtuk a jótékony adományozásnak.

Örömmel adjuk hírül, hogy mostanra sikerült minden kiadásunkat rendezni, s összegezni a közös gyűjtésünket, amit közszemlére is bocsátunk, ne csak az ünnepben, hanem annak minden részletében is osztozzunk.

– A megjelölt bankszámlánkra 250.000Ft támogatás érkezett.
– A kihelyezett adománygyűjtő dobozban 533.000Ft-ot számoltunk meg a nap végén.
– A torták kivételével valamennyi sütemény és rágcsa közösségi gyűjtésből volt, tehát nem kellett fizetnünk érte, s az értéküket sem tudjuk megbecsülni. Ám nagyon finom volt minden, el is fogyott, de elegendő is volt.
Összességében 783.000Ft közösségi adományt számolhatunk.

S akkor nézzük, hogy mire költöttünk:

– Az önkéntes emlékcímek készítése, keretezése 196.000Ft volt;
– Az Emlékkönyvek, kiállítási fotók, valamint az ajándékfűszerek, szörpök címkéinek nyomdai költsége 150.000Ft volt;
– Az ajándéktollakra 80.000Ft-ot fizettünk;
– A nap szenzációja, a csapolt sör és a 6 torta 130.000Ft-ba került;
– Dekorációra 30.000Ft-ot költöttünk;
– A menüsorhoz hiányzó alapanyagok 147.000Ft-ból kijöttek;
– Szállásra csak 40.000Ft-ot kellett költenünk;
– S a Fláre Beás zenekarnak 100.000Ft-ot fizettünk.
– S akkor nem kellett számolnunk a már meglévő alapanyagokat, a téli vadkacsákat, a korábbi években eltett szörpöket, a hűtőinkbe mindig valahogy feltelítődő egyéb finomságokat.
S ugyan így nem kellett számolnunk az egyéb itókákkal, kiváló pálinkákat kóstolhattunk, már-már kiállítás és minősítő verseny is alakulhatott volna.
S ugyan így nem tudjuk kiszámolni azt a sok segítő önkéntest, aki munkájával segítette az előkészületeket, szorgoskodott a szülinapon és velünk maradt a ‘romok’ eltakarításánál is.
Az Ördöngös Népzenetanoda is partnerünk volt, így az ő ajándékuk a fogadó muzsika volt.
Összességében 873.000Ft kiadásunk keletkezett.

S akkor nézzük mit mutat a közösségi mérlegünk.

783.000Ft adományunk volt, s a szülinapra 873.000Ft-ot költöttünk.

Nagy hála és köszönet minden adományozónak, így mi, akik ünnepeltettük egy kicsit MAG-unkat, mindössze 90.000Ft-ot adtunk készpénzben az önkéntes munkánk, valamint a szülinappal járó közüzemi díjak költségeivel együtt.