A noÁr ügye, hogy legyen egy ügyed!

NoÁr mozgalom

“Három évvel ezelőtt elegem lett abból, hogy a politikusok rombolják a közgondolkodást és a közbeszédet.. Írtam egy rapszámot, amelyben tisztázni szerettem volna közérthetően, hogy mi a migráns, a bevándorló és a menekült között a különbség. Egy barátom lakásában forgattuk a klipet egy fehér fal előtt négyen. A feleségem, az operatőr, a barátom és én. Az áramot a szomszéd lakásból szereztük. Szinte semmink nem volt, csak a szándékunk, hogy változtassunk a jelenlegi tespedtségen. A következő számunkban már ötvenen voltak, az ötödikben pedig már százharmincan. Egy folyamatosan növekvő mozgalommá válunk, ahol nincs jobb és bal oldal, nincs pártpolitika, ahol csak az számít mit teszel az országért. Mára már diákok rappelik a számainkat, teleplakátolják a szövegekkel a kollégiumokat, utcákat, szülők ülnek le beszélgetni a gyerekeikkel rasszizmusról, oktatásról vagy a hajléktalan emberek helyzetéről a számok hatására. Iskolákba, civil közösségekbe járunk folyamatosan, ahol cselekvésre buzdítjuk az embereket és akciókat hirdetünk, hogy követőink passzív hallgatókból aktív cselekvőkké váljanak. Nem fogunk megállni, mert nem szabad megállnunk!” – Molnár Áron, a noÁr alapítója.

A noÁr egy mozgalom, ami a művészet, párbeszéd és a tettek erejével pozitív változást szeretne elérni.

Célunk, hogy pártpolitikától függetlenül az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek. Egy olyan összetartó közösségért küzdünk, ahol nem félünk kinyilvánítani az érzéseinket, véleményünket és mindenkinek van egy ügye.

Küldetésünk, hogy mindenki aktív része legyen a civil társadalomnak.

Elképesztő 3 év áll mögöttünk, és nem tudunk elég hálásak lenni azoknak a fantasztikus önkénteseknek, szakembereknek és támogatóknak, akik időt és energiát nem kímélve dolgoztak. Külön kiemelendő Séra Péter és Józan Péterné, akik nagylelkű adományukkal járultak hozzá a Mozgalom sikereihez. 2021-től viszont új fejezet nyílik a noÁr Mozgalom életében. Az eddigi működést fel fogja váltani egy új és profibb irány, amiben Rád is szükségünk lesz. Hogy hogyan? Szövetségesként havi rendszeres vagy egyszeri támogatással segíthetsz minket, csapattagként pedig abban segíthetsz nekünk, amiben a legjobb vagy: szervezés, adminisztráció, fotó vagy videó, utcai aktivizmus? Gyere, csak Rád várunk!