Elbúcsúzunk

Elbúcsúzunk

Köszönjük ezt a 4 évet!
Elbúcsúzunk….

Nehéz feladat most, ebben a helyzetben gondolatokat fogalmazni. Minden folyamatosan változik, a változás intenzív és gyakorta kiszámíthatatlan. Ebben a világban és közegben tudtunk négy évet együtt gondolkodni, tenni a dolgunkat, menteni az élelmiszert, s adományozni az arra szorulóknak.
Sajnos az elmúlt év végére már láthatóvá vált, hogy Komárom Város kihátrálása az együttműködésből hosszú távon nem tudja biztosítani számunkra e nemes feladat folytatását. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy ebben a folyamatban sem a cél volt a fontos a város vezetésének. Nem azt vette számításba, hogy mit veszít vele a város, hanem azt, hogy az egyéni érdek mit nyer ebből.

Alapítványi támogatásból és magánszemélyek adományaiból, valamint jelentős saját forrás ráfordítással ezt az évet majdnem teljes egészében még be tudtuk vállalni. Örültünk, hogy a tavaszi pandémiás és zárt időszakban a segítségnyújtás nem maradt el a részünkről, a jelenlegi időszak azonban már olyannyira megterhelő, hogy nagy sajnálatunkra, de el kellett engednünk e sok éves nemes küldetést.

Az elmúlt 4 évben 1.060 munkanapon, 40 ünnepnapon, 40 önkéntessel, 5.500 órában 172.250kg élelmiszert vettünk át és továbbítottuk a családoknak. Megközelítőleg 90 családdal 550 fővel volt kapcsolatunk, akiknek az adomány 114.462.000Ft megtakarítást jelentett.
Az élelmiszer mellett az egyéb adományok (játékok, konyhai eszközök, ruhák stb.) mind nagy segítséget jelentettek Komárom és vonzáskörzetében élőknek.

Köszönjük ezt a 4 évet!
Elbúcsúzunk.