Nyári Táborok 2020 – Összefoglaló

tábor

Kert-Konyha-Kamra Tábor

A legrégebben népszerű táborunk, amit idén tizedik éve hirdettünk. Voltak évek, amikor több turnusban is süthettünk, főzhettünk és mindenféle hasznosságot csinálhattunk.
Az idei év egy kicsit más volt, hiszen az elmúlt évig minden étkezést a gyerekek maguk készítettek, ez idén a tízóraira és az uzsonnára összpontosult. E mellett a gyerekek idén is készítettek szörpöt, savanyúságot, zsemlemorzsát, sütöttek süteményeket, palacsintát. A kerti, konyhai és kamrai feladatok mellett a kézműves mesterségekbe is betekintést kaptak, s az erős zivatar ellenére sem maradt el a szokásos táborzárási strandolás.
A tábort Molnár Csabáné Alíz néni és Szabó Dóra vezette.

KKK tábor

Makk Marci Tábor

Most már hagyományosnak mondhatjuk Makk Marci Egészségfejlesztő Táborunkat is, ahol lelki, mozgásszervi egészségmegóvást helyezzük a középpontba. Így a foglalkozásokat is úgy állítjuk össze, hogy a gyerekek játékosan, de az egészségükre figyelve fejlesszék mozgáskoordinációjukat, finommotorikájukat a reggeli tornán elindulva az egész napos foglalkozásokon keresztül.
Táborunk célja az is, hogy a kognitív területeket stimuláljuk szintén mozgásos feladatokkal. Ez a táborunk különösen kedvelt irányt jelentett az idén tavasszal kényszerszüneten és otthoni ’fogságra ítélt’, mozgásszegény időből kiszakadó gyerekeknek.
A tábort Németh Olga vezette.

Makk Marci tábor Makk Marci tábor Makk Marci tábor Makk Marci tábor Makk Marci tábor Makk Marci tábor Makk Marci tábor Makk Marci tábor Makk Marci tábor

Mekk Elek Barkácstábor

Idén első alkalommal szerveződött az alapvetően kézügyességfejlesztésre, otthoni barkácsolásra alapozó Mekk Elek Barkácstáborunk. A sokszínű kézműves technika megismerése nem csupán a gyerekek kreativitását és kézügyességét fejleszti, hanem segít abban, hogy ki-ki megtalálja, megtapasztalja saját tehetségét, kedvét és kikapcsolódását. Mint ahogy maga a tábor nevét adó mester is számos mesterséget kipróbált míg rálelt saját tehetségére, amiben kiteljesedhetett.
Mekk Elek Barkácstáborunk célja sem más, mint az kötetlen játékon, a közösségi élményen túl a gyermekek egyéni tehetségének kibontakoztatása. Ezen a héten számos technikával és szakmával ismerkedtünk, amelyeknek a jövőben is meghatározó szerepet szánunk.
A tábort Németh Olga vezette.

Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor Makk Elek tábor

Raklap Tábor

Kilenc évvel ezelőtt saját táborként indítottuk. Elsődlegesen az egyesületünk által koordinált Komáromi Városi Diáktanács és az ÁCSIFI fiataljainak elgondolásából és bevonásával. Azóta mindkét fiatalokat tömörítő közösség elhalt, a tábor azonban töretlenül népszerű.
Készültek már köztéri asztalok padokkal, hulladékgyűjtő edények, fesztivál padok, babaházak, mini játszóterek és élő csocsópálya is.
Az idei évtől nem közterületekre, hanem közösségi terek udvarai készítünk mindenféle hasznosságot. A gyerekek saját maguknak madáretetőket, sámlikat készítettek, s az ART-Tér udvarára három magas ágyás is elkészült.
A tábort Akács Gergely és Monostori Mátyás vezette.

Raklap tábor Raklap tábor Raklap tábor Raklap tábor Raklap tábor Raklap tábor Raklap tábor Raklap tábor Raklap tábor Raklap tábor

Robinson Tábor

Az elmúlt évben évfordulós ötletből szerveztük meg a Robinson Táborunkat, ami akkor és idén is nagy népszerűségnek örvendett.

Daniel Defoe 300 évvel ezelőtt kiadott Robinson Crusoe regénye, a lakatlan szigeten töltött évei, kalandjai és küzdelmei mentén állítottuk össze a heti programot.

Idén sajnos a Duna vízállása nem tette lehetővé, hogy a szigeten kalandozzunk és készüljünk a pénteki hadviselésre, ám az akadályok leküzdését már évek óta tanuljuk, így ezt is leküzdöttük. Az újszállási kastély-kert kiváló helyszínnek és csatatérnek ígérkezett a hét végi számháborúhoz. A küzdelemig azonban számos kaland és próbatétel állt a kis kalózaink előtt. Készültek csapatzászlók, hadipólók, haditervek, memória játékok, csapat tutajok, palackposták és mindenféle jó dolgok. Egész héten gyűltek a kincsek, amit a hét zárásakor tartott árverésen lehetett elkölteni.
A tábort Akács Gergely, Monostori Éva, Monostori Mátyás és Szabó Dóra vezette.

Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor Robinson tábor