Kutyapárti Margit körúti fák Komáromban

Margit körúti fák

Budán nevelkedtek, kivágásuk után pár hetet pihentek a Hármashatárhegyen, tegnap megérkeztek Koppánmonostorra.
Szépek, épek, nagyok! Padok. Még nem, de pár éven belül míves faragással újabb remekművek készülnek belőlük.
Köszönjük, hogy ránk gondoltál Juhász Veronika! 
Köszönjük a gyors és korrekt szállítást Fehér András! 😊

“Emlékeztek még a kivágástól megmenekült platánra és a három gesztenyefára, akiket viszont sajnos irodaházra kellett cserélni a Margit körúton?
Miután végignéztük a favágást, meglehetősen csökönyös romanticizmus által vezérelve elkértem a fákat az építkezőktől. Akik ideadták! A fák előbb titkos rejtekhelyükre utaztak…
…aztán tegnap elvittük őket egészen Koppánmonostorig, ahol a Mag-ház civil szervezet jelentkezett a felhívásunkra, hogy új életre keltené őket. A nagy rönkök gyerektáborokban, faragott díszes köztéri padokká alakulnak:
https://koppanmonostor.hu/ – kedvencem a Pletykapad, amin egy pedállal fenéken penderítheted a rajta ülőket, hihihehe. …meg az orgonaszörp, a meggybor és a többi házi készítményük, amit pártfinanszírozásként rámtukmáltak.
A vékonyabb testrészekből virágtartókat csinálunk, a maradék pedig a II. kerületi szegények tűzifája lesz. A fakivágás történelmében bizonyára a legújrahasznosítottabb gesztenyefák között lesznek számon tartva ők hárman… Kíváncsi vagyok, belga beruházónk mit szól majd a történethez, amiről folytatásos dokumentációkat fog kapni tőlem.
Köszönöm Szalai Krisztának és férjének a rönk-búvóhely találásban- és a tűzifa elhordásban nyújtott segítséget! Az MSE Repülőklubnak köszönet a helyért és az őrzésért!

forrás: fb/MKKP BP II. kerülete | index.hu

Margit körúti fák Margit körúti fák Margit körúti fák Margit körúti fák Margit körúti fák Margit körúti fák