E.ON Pro bono nap

E.ON Pro bono nap = 7 szervezet, 7 probléma, 7 szakterületről érkező E.ON-os segítő önkéntes csapat

Az önkéntes munkának sok éves hagyománya van az E.ON-nál. A hagyományos, „kétkezi” önkéntes munka mellett idén negyedszer szakértői tudásunkat, tapasztalatunkat is felajánlottuk kollegáink magyarországi nonprofit szervezetek számára. Az „E.ON Pro bono” pályázaton kiválasztott 7 szervezet részvételével szeptember 23-án, hétfőn került sor a közös munkára, a Pro Pono maratonra: ahol a civilek képviselői és a munkatársaink egy teljes napon keresztül együtt dolgoztak egy-egy olyan projekten, problémakörön, melyhez a nonprofit szervezeteknél nem állnak rendelkezésre a szükséges erőforrások.

A programban a következő hét szervezet közérdekű projektjén dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértői csapataival:

  1. Egyenlő esélyekért! Alapítvány:  Azt a működési modellt keresték, amiben a szervezet megtartja azokat a szakmai értékeket, alapelveket, melyek biztosítják a fogyatékos emberek számára az egyenlő esélyű hozzáférést, emberi jogaik érvényesülését, ugyanakkor pénzügyi és gazdasági oldalról hozzájárul a szervezet hatékony és hosszútávon fenntartható működéséhez.
  2. A Matematika Összeköt Egyesület: Szerteágazó feladataik, projektjeik, folyamataik optimalizálásához kértek segítséget.
  3. MentaPRO Alapítvány a Cukorbetegséggel Élő Gyermekek Családjaiért: Szeretnének a digitális térben jelen lévő, modern eszközökkel kommunikáló, innovatív szervezetté válni. Mindehhez hatékony kommunikációs stratégiára és megoldásokra volt szükségünk.
  4. Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány: Szeretnénk, hogy az Alapítvány egy stabil, tervezhető finanszírozási bázissal szintet tudjon lépni, ezáltal még hatékonyabban képviselve a kitűzött célokat. Illetve, hogy minél több ember számára legyen ismert a tevékenységük, ezért ehhez kommunikációs segítséget kértek.
  5. Ecocenter Közhasznú Alapítvány: Humán erőforrás stratégia, szempontok, folyamatok tervezéséhez kértek segítséget.
  6. Élettér Egyesület: A saját, önálló tevékenységből származó bevételi források növelését, illetve szervezet- és termékfejlesztést tűzték ki célul.
  7. Symphonia Alapítvány: Átfogó kommunikációs tanácsadásban kértek segítséget.

A Pro Bono napot az együttműködés eredményeit bemutató egy-egy prezentáció zárta, ahol a csapatok a kiinduló probléma bemutatásától a közösen kidolgozott megoldási javaslatig ismertették az intenzív maratoni nap végeredményét.

2019. szeptember 25.
Forrás: https://www.eon.hu/