Pótnagyi Klub a Mag-házban

 

Messze lakik a nagymama? Vagy még aktívan dolgozik? Mit tehetünk, ha szeretnénk, hogy gyermekünkre gondoskodó, meséket olvasó, kedves idős hölgy vigyázna, vagy fiú gyermekünk barkácsolásában ? Keressünk pótnagyit!

Én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen anyukámmal és anyósommal is pár kilométer távolságra lakunk. Bár még nem nyugdíjasok, rugalmas időbeosztásuk van, így ha bármilyen elintéznivaló adódik, telefonálhatok, s egyikük biztosan segítségemre lesz. Tudom, hogy ez kiváltságos helyzet, de a baráti körömben számos példát látok a nagyipótlásra.

Természetes, hogy a nagyszülői jelenlétre és gondoskodásra nem csak a gyermeknek, hanem nekünk, anyáknak is szükségünk van. Kell valaki, aki minket, a gyerekkel otthon maradó nőket megerősít az anyaszerepben, hogy kibeszélhessük a problémákat, vagy tanácsot kérjünk. A Mag-házban indított Pótnagyi Klub kezdeményezésünk pont ezt a célt tűzte ki magának, de a pótnagyik elérése, megtalálása nem tűnik egyszerű feladatnak. A következő találkozónkra azokat a szülőket várjuk elsősorban, akik a pótnagyik elérésének kampányában vállalnak szívesen feladatot, adják ötleteiket, segítenek a nagyik elérését célzó ’hadműveletben’.

A rendezvény és a helyszín bababarát!

Időpont: 2018. január 17. 16.30 órától