Szakmai beszámoló a Csigaház stábtalálkozó, 2015. május 26.

1.)
Megismerkedtünk a worshop vezetőjével, átbeszéltük a 'Jövőformáló' szakmai program elemeit. A szakmai anyag tartalmát maga a workshopra való felhívás tartalmazza. Ezt a felhívást meg is küldtük a 'Csigaház' résztvevőinek is, azzal, hogy a találkozó után közösségi műhelytervezést is folytatunk, a saját gyermekeink esélyeiről, a helyben, a környezetünkben, az elérhető távolságokban lévő lehetőségeket mérjük fel. Ugyancsak ehhez kapcsolódva újabb szakai hálózatok elérését segíthetjük elő.
A workshop utáni közösségi műhelytalálkozón alkalmazott módszer a hálózatok építése, azaz a bevonás, valamint a közösségi beszélgetések módszere, amit a stábbal átbeszéltünk, illetve a honlapon közzé tettünk.
A módszertan ezúttal is a közösségfejlesztésből vett módszertan, amit a Közösségfejlesztő leckék kezdőknek és haladóknak című kiadványból vettünk alapul.

2.)
A további pontban megbeszéltük, hogy az első nagyobb közösségi műhelyt 2015. június 25-ére szervezzük, mert a szülők kérése az volt, hogy már a nyári szünidő idejére essen.
Erre a találkozóra készült két hirdetésünk, amit az ingyenes szóró-újságokban teszünk közzé. Célja itt is kettős a program ismertetése, valamint az újabb célcsoport elérése és megszólítása.
Elkészítettük a meghívókat, amit személyesen is kiviszünk a már megszólított családokhoz, valamint megcélozzuk még az intézményeket is, hiszen nekik ez a hónap még teljes munkaidő, bár gyerekekkel már nem foglalkoznak. Talán ebben az időben jobban tudnak alkalmazkodni és eljönni.

 

©2024 Csigaház NCTA-2015-10986-G| Élettér Egyesület