Szakmai beszámoló a Csigaház stábtalálkozó, 2015. május 12.

1.)
Összegeztük a Születés Hete rendezvénysorozat tapasztalatait, s sajnálattal láttuk, tapasztaltuk, hogy az előzetes elvárásaink nem teljesültek. Új családokat nem sikerült elérnünk, azonban egy hozadéka mégis volt a közös törekvésnek, mégpedig az, hogy a céljainkkal együtt érző szülőkből új önkénteseket sikerült találnunk, akik szívesen kapcsolódnak a kezdeményezéseinkhez úgy, hogy gyermekeik nem sérültek, nem egészségkárosodottak.
A szülők például vállalták, hogy a célcsoporttal való találkozásainkon a gyermekfelügyeletet biztosítják, hogy a szülőknek ez ne jelentsen akadályt a közösségi munkában való résvételen. Négy anyuka támogatására számíthatunk így.

2.)
A személyes interjúk szinte befagytak, így újra végig gondoltuk, hogy melyek azok a családok, akik megszólíthatóak, akik valamilyen szinten érintettek, tehát célcsoportunknak tekinthetjük őket.
Sikerült az eddig megszólított szülőkön keresztül, illetve a szakmai hálózatok felkeresése mellett újabb családokat megtalálni.
Újra átbeszéltük a személyes interjú nehézségeit, s azokat a pontokat, ahol nehézséget találnak az interjút készítők. Ez elsősorban a jó megfogalmazásakor merül fel, hiszen nagyon kevés az a szülő, aki jó dolgokat meg tud, vagy meg akar fogalmazni mindjárt az első kérdéskor. Ezt azonban nem hagyhatjuk ki módszertanilag, mert akkor az az értékes adatunk száll el, amire építenünk kell. Azaz a szülőkben rejlő erőforrások készségek, képességek, stb. Ezért kiemeltük, hogy ha nehéz is, akkor is így folytatjuk tovább a felkereséseket.

3.)
A főpályázó szervezetnél sikerült egy új vonalat elérni, azaz egy másik NCTA program kapcsolódását beszéltük meg. Magának a szervezetnek lehetősége van arra, hogy fogyatékkal élő és egészségkárosodott fiatalok továbbtanulási esélyeiről egy kutatásban vegyen részt. Maga a szervezet ezt szívesen vállalta, de kérdés, hogy ez a kezdeményezés illeszthető-e a mi saját programunkhoz, s ha igen, akkor milyen szinten.
Megbeszéltük, hogy a projektet megelőzően tartunk egy módszertani megbeszélést a stábbal, s hogy a 'Jövőműhely' workshop után közvetlenül tartunk egy közösségi tervezést a hallottakról, azokkal a szülőkkel akiket érint, akiket érdekel.

4.)
A 'Jövőformáló' műhelyhez kapcsolódó módszertani stábtalálkozó ideje 2015. május 26.
'Jövőműhely' workshop és utána következő műhelytervezés időpontja 2015. május 29.


©2024 Csigaház NCTA-2015-10986-G| Élettér Egyesület