Kedves Barátaink!

Az előző július 31-i találkozónkról most rövid beszámolóval készültem.
Sikerült tovább bővítenünk a 'Csigaház Tankatalógusát', azaz még gyűjtöttünk készségeket, amivel rendelkezünk, s amit tovább tudunk adni, illetve bővítettük azokat a területeket is, ami még fehér foltként jelenik meg, tehát azokat, amelyekről még bővebben szeretnénk tudni, tanulni.
Egyenlőre még tartogatjuk, de az ősztől már komolyabban építünk rá, s próbálunk is önképző köröket szervezni köréjük.
Ami talán fajsúlyosan jelent meg, az  az étkezés, a speciális módszerek, s a különféle allergiára ajánlott étrend. Ezt mindenképp tervezzük továbbgondolni, s valami főzőkört is szervezni.
Beszéltünk még arról, hogy készítünk egy 'szolgáltatási térképet' Komáromra, azaz felmérjük, hogy kik azok az intézmények, szervezetek, magánszemélyek, akik tudnak segíteni a gyermekeink fejlesztésében. A felmérés nem csak arra terjed ki, hogy ki van, hanem ami talán fontosabb, hogy milyen szolgáltatásokkal tud segíteni. Ehhez készül Katától és Nórikától egy megkereső levél, amelynek megfogalmazásában Pokornyi Ildi is segített. Ezt a levelet visszük el személyesen, s invitáljuk a felkeresetteket egy szakmai egyeztetésre ez ügyben, melynek időpontja augusztus 26, szerda 10 óra.
A levelet Kata hozza magával pénteken.

A másik terület az érdekképviselet mentén szerveződött, s a találkozónk nagyobb részében ezzel foglalkoztunk.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Csoportja most már hagyományosan hosszú évekre visszamenőleg ősszel szervez egy napot, ahol a fogyatékkal élők felé irányítja a figyelmet. Délelőttönként paralimpiát szerveznek, ahol a megyéből érkeznek még résztvevők. A délután pedig egy kicsit szabadabb, kulturális rendezvény, amit alkalmasnak találtunk arra, hogy mi magunk is megmutatkozzunk, s felhívjuk magunkra a figyelmet.
Pokornyi Ildi segítségével és szakmai tanácsaival összeállítunk egy kisebb szórólapot is, amit a rendezvényen tudunk terjeszteni, de a gyermekeink intézményeiben is a csoporttársak, osztálytársak szüleinek, a pedagógusoknak is. Abban maradtunk, hogy ez a szóróanyag nem a gyerekeknek, hanem elsősorban a felnőtteknek szól majd.
Erről a megmozdulásról gyűjtögettünk ötleteket. Beszéltünk egy egységes, de mégsem egységes pólóról, ami szintén figyelemfelhívó lehet. Beszéltünk tájékoztatásról, játszóházról, egy sétáról a városban, s még sok-sok mindenről.
Úgy gondoltuk, hogy ez az irány, amit most a nyáron még két alkalommal összeállítunk. Így a most pénteki találkozónkat augusztus 24-én hétfőn 17 órától követ gyorsan egy másik is.
Kérjük azokat a szülőtársakat is akik nem lehettek velünk legutóbb, hogy ötleteikkel, gondolataikkal, tapasztalataikkal gazdagítsák a szeptemberi akciónkat.
Szeretettel hívunk és várunk benneteket augusztus 14-én, pénteken 18 órától a Mag-házba.
Üdvök. Monostori Éva

Ui: Amennyiben valamit kihagytam, vagy egyéb kiegészítésetek van, kérlek benneteket, hogy ne tartsátok magatokba, adjátok közzé akár itt. :)

 

 

©2024 Csigaház NCTA-2015-10986-G| Élettér Egyesület